Lukk

Om mossaway

SLIK VIRKER DET

MossAway finnes i kobber eller sink, metaller mose liker dårlig. Hver gang det regner eller snør, avgir beslaget et av de to mineralene. Dette hindrer at mosen får feste på nye tak, og sakte men sikkert renner av på eksisterende tak. Avrenningen er mikroskopisk og ikke skadelig for miljøet.

NYE OG ELDRE TAK

MossAway er perfekt til nye tak, siden beslagene hindrer mosen i å feste seg. På et eksisterende tak tar det ett til tre år før all mose er borte. Nøyaktig tid avhenger av vinkelen på taket, nedbørsmengde, mengde mose, taktekking osv.

MILJØVENNLIG

Avrenningen er mikroskopisk, og er ikke skadelig for miljøet. Avrenningen vil heller ikke forringe vannkvaliteten, denne er fremdeles godt innenfor akseptable nivåer. Testet av Sintef Molab i desember 2019.

KOBBER ELLER SINK

Kobber kan tære på platetak og aluminiumtak hvis overflaten er skadet. Derfor bør du velge sinkbeslag om du har denne typen tak. På røde eller brune tak passer kobberbeslag best, siden kobber ofte blir brunsort over tid.

ENKELT Å MONTERE

MossAway finnes for alle typer tak og er enkle å montere. Alt du trenger er beslag, lim eller skruer og noen ledige timer.